Pastasalat med grønt, tun og feta
Udgivet:
Frisk og smagfuld pastasalat
Hjemme hos os elsker vi pastasalat. Især om sommeren er det en yndet spise. Det er nemt at lave, og mulighederne er jo næsten uendelige, hvad angår varianter af pastasalat. Du kan putte mange ingredienser i eller ganske få. Du kan lave pasta-salat med kød eller uden. Brug en kort pasta af god kvalitet. Og ja, så er det jo kun fantasien, der sætter grænser.
Der er rig mulighed for at være kreativ og skræddersy sin egen pastasalat med lækre råvarer. Du kan læse mere om italienske kvalitetsmærker her. Pastasalat med grønt, tun og feta er en smagfuld en af slagsen, som vi selv holder meget af.
Det er desuden ikke nemt at koge den perfekte pasta. Vi har skrevet en guide til dig, så du altid ender med et fantastisk resultat: Sådan koger du pasta perfekt.
Gode tips når du laver pastasalat med grønt, tun og feta
Du kan pynte pastasalaten med krydderurter, hvis du ønsker det.
Du kan også hælde lidt balsamico-eddike i pastasalaten. Vi anbefaler ”I Travasi” Oro fra Aggazzotti-familien nær Modena.
Vi laver gerne en dobbelt portion pastasalat, så er der lækker og nem mad til frokost eller madpakken dagen efter. Pastasalat er også velegnet til at tage med på picnic.
Der er som sagt mange varianter af pastasalat. Vi holder også meget af den helt enkle udgave med friske tomater, mozzarella, ekstra jomfru olivenolie, oliven, lidt salt og frisk basilikum. Men hvis du gerne vil pifte den op, så kan du tilføje ingredienser som vores lækre artiskokker i olie til din salat.
Vin-tips: Vi kan anbefale hvidvin Piemonte DOC Chardonnay Rafé, rosévinen Langhe Rosato DOC Trabuc eller rødvinen Barbera d’Alba DOC. Se vores udvalg af gode italienske vine.
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser