Pastasalat med grønt, tun og feta

Pastasalat med grønt, tun og feta

Udgivet:

Frisk og smagfuld pastasalat

Hjemme hos os elsker vi pastasalat. Især om sommeren er det en yndet spise. Det er nemt at lave, og mulighederne er jo næsten uendelige, hvad angår varianter af pastasalat. Du kan putte mange ingredienser i eller ganske få. Du kan lave pasta-salat med kød eller uden. Brug en kort pasta af god kvalitet. Og ja, så er det jo kun fantasien, der sætter grænser.

Der er rig mulighed for at være kreativ og skræddersy sin egen pastasalat med lækre råvarer. Du kan læse mere om italienske kvalitetsmærker her. Pastasalat med grønt, tun og feta er en smagfuld en af slagsen, som vi selv holder meget af.

Det er desuden ikke nemt at koge den perfekte pasta. Vi har skrevet en guide til dig, så du altid ender med et fantastisk resultat: Sådan koger du pasta perfekt.

Gode tips når du laver pastasalat med grønt, tun og feta

Du kan pynte pastasalaten med krydderurter, hvis du ønsker det.

Du kan også hælde lidt balsamico-eddike i pastasalaten. Vi anbefaler ”I Travasi” Oro fra Aggazzotti-familien nær Modena.

Vi laver gerne en dobbelt portion pastasalat, så er der lækker og nem mad til frokost eller madpakken dagen efter. Pastasalat er også velegnet til at tage med på picnic.

Der er som sagt mange varianter af pastasalat. Vi holder også meget af den helt enkle udgave med friske tomater, mozzarella, ekstra jomfru olivenolie, oliven, lidt salt og frisk basilikum. Men hvis du gerne vil pifte den op, så kan du tilføje ingredienser som vores lækre artiskokker i olie til din salat.

Vin-tips: Vi kan anbefale hvidvin Piemonte DOC Chardonnay Rafé, rosévinen Langhe Rosato DOC Trabuc eller rødvinen Barbera d’Alba DOC. Se vores udvalg af gode italienske vine.

Clock Icon 15

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Ukendt

OPRINDELSE

Ingredienser

500 gram pasta. Vi anbefaler penne fra La Romagna/Pasta Fratini

150 gram feta

En halv agurk

1 peberfrugt

4 gulerødder

2 dåser tun. Vi anbefaler tunfilet i olivenolie fra Alberti

Salt (50 gram til kogning af pasta + 1 tsk til salaten)

2 dl ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler Marfuga klassisk

75 gram rucola

60 gram udstenede oliven. Vi anbefaler Taggiasca-oliven fra Alberti

60 gram soltørrede tomater. Vi anbefaler soltørrede tomater fra Marfuga

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Sæt pastavandet over.

2. Vask og rens grøntsager. Skær grøntsager, fetaost og de soltørrede tomater i mindre stykker.

3. Når pastavandet koger, salt vandet og kom pasta i.

4. Følg koge-anvisningen på posen. Rør i pastaen undervejs, så den ikke sætter sig fast i bunden af gryden.

5. Når pastaen er kogt, smag på den, inden du tager den af blusset, så den er kogt, som du ønsker det.

6. Hæld pastavandet fra og lad pastaen afkøle.

7. Bland grøntsager, fetaost, oliven og tun i pastasalaten. Drys lidt salt og hæld olivenolie over. Bland pastasalaten godt.

8. Server evt. sammen med et godt glas vin.