Pizza med pesto, parma & ruccola

Pizza med pesto, parma & ruccola

Udgivet:

Pizza med pesto til hele familien

Hvad er bedre end dampende varm hjemmelavet pizza, når både børn og voksne skal juble over aftensmaden? Her får du en opskrift på et sikkert hit hos alle. Tomatsaucen spiller fantastisk sammen med pestoen – og en god skinke på toppen runder oplevelsen af på en super måde.

Du får det allerbedste resultat med en bagesten – som du kan købe for nogle hundrede kroner. Tro mig, det er pengene værd. Hvis ikke du har en bagesten, kan du bage pizzaen på en helt almindelig bageplade.

Du kan se vores video, som følger opskriften længere nede på siden. Vidste du i øvrigt, at Det Italienske Køkken har en YouTube-kanal? Her finder du forskellige videoer om mad og andet, som du kan bruge til inspiration i dit køkken. Besøg vores YouTube-kanal her.

Clock Icon 90

MINUTTER

Person Icon 6

PERSONER

Italian Flag Icon Sicilia

OPRINDELSE

Ingredienser

3 dl lunken vand

5 gr gær

Evt. 2 spsk. surdej

100 g durum mel

350 g tipo 00 (italiensk hvedemel)

5 gr salt

1/2 dl olivenolie – Vi anbefaler økologisk klassisk fra Marfuga

Tomatsauce til topping – Vi anbefaler økologiske pastasauce med basilikum fra Fattorie Umbrie

Pesto til topping. Vi anbefaler vores pesto ligure fra Alberti

1 frisk mozzarellaost fordeles på pizzabunden

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Vand, gær og evt surdej udrøres

2. Tilsæt mel, salt og olivenolie

3. Rør i 10-15 min i til dejen er glat og sammenhængende

4. Del dejen i fire og saml dem som boller.

5. Sæt på køl i ca 12 timer

Dagen efter

1. Sæt bagesten i ovnen. Opvarm ovnen til højeste varme og lad stenen blive gennemvarm. Ca 1/2 time

2. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet i ca 1/2 time. Du kan med fordel strække dejen ud i luften med hænderne, og derefter lægge den på bagepapir.

3. Form dejen til pizza. Undgå at bruge kagerullen. Kom mel på bordet. Form bunden ved at lave en fordybning midt i dejen og træk dejen rund med hænderne.

4. Fordel tomatsaucen på pizzabunden og riv stykker af den friske mozzarellaost af og spred dem ud ovenpå saucen

5. Bag pizzaen i ovnen ca 10 min

6.Tag pizzaen ud.

7. Fordel parmaskinke, rucola og pesto på pizzaen