Rødkålssalat med appelsin og hasselnødder

Rødkålssalat med appelsin og hasselnødder

Udgivet:

Frisk rødkålssalat til mange formål

Er det sæson for rødkål, er dette en dejlig frisk og smagfuld salat. Vi holder meget af den til kødretter, men den sprøde salat kan serveres til mange andre retter eller nydes til frokost.

Det er jo en salat, der kan varieres i det uendelige, men her er vores bud på rødkålssalat med appelsin og hasselnødder. Og så er det selvfølgelig vigtigt at bruge råvarer af god kvalitet. Der kan være stor forskel på at anvende autentiske italienske råvarer og produkter, som du finder i dit lokale supermarked. Vi har skrevet en lille guide til italienske kvalitetsmærker: Hvad er DOP og IGP?.

Gode tips, når du laver rødkålssalat

Vi foretrækker at frugt, grønt, olivenolie og æbleeddike er økologisk. Er der rødkålssalat til overs efter middagen, kan den med fordel gemmes i køleskabet i en lufttæt beholder. Salaten er nemlig også lækker dagen efter – så lav evt. en større portion og hav nem mad til næste dag.

Buon appetito.

Clock Icon 15

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Ukendt

OPRINDELSE

Ingredienser

Et lille rødkål (alternativt et halvt rødkål, hvis det er et stort kålhoved)

1 – 2 appelsiner

1 æble

1 håndfuld hasselnødder. Vi anbefaler ristede hasselnødder Piemonte IGP

Ekstra jomfruolivenolie. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfruolivenolie Trace Bio fra Marfuga

Æbleeddike. Vi anbefaler økologisk ufiltreret æbleeddike fra Guerzoni

Lidt salt

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Tag de yderste blade af rødkålet og skær det i kvarter.

2. Skær stokken af og skyl kålet.

3. Snit rødkålet fint og kom det snittede kål i en stor skål.

4. Skyl og skræl appelsinerne og del dem i både, der skæres i mindre mundrette stykker.

5. Kom stykkerne op til kålet.

6. Skyl og skær æblet i både og fjern kernehuset.

7. Skær hver båd i mindre stykker, der kommes op i skålen til kål og appelsin.

8. Hak de ristede hasselnødder i mindre stykker og kom dem i skålen.

9. Salt forsigtigt.

10. Kom en god slat ekstra jomfruolivenolie og lidt æbleeddike i salaten.

11. Bland det hele godt.

12. Salaten er klar til servering.