Hjemmelavet pizza – kartoffelpizza med rosmarin

Hjemmelavet pizza – kartoffelpizza med rosmarin

Udgivet:

Hjemmelavet og smagfuld pizza

Det er jo dejlig nemt med take-away pizza, og det kan vi sagtens finde på at købe. Men der er nu ikke noget bedre end hjemmelavet pizza. Det holder vi meget af at lave, når vi har tid til det. Pizza er nok en af de mest kendte italienske retter udenfor Italiens grænser. Og det er uden tvivl en favorit hos mange børn. Pizza kan jo laves på rigtig mange måder. Og du kan designe din pizza præcist, som du ønsker det.

Vi holder meget af vores hjemmelavede pizza med kartoffel og rosmarin. Den er ganske enkel og meget smagfuld. Den kan fx piftes op med mozzarella, løg eller salsiccia (italiensk pølse). Og så er vores rosmarinolie eller chiliolie virkelig prikken over i’et. Hvis du vil have den ekstra spicy, så drys vores pikante krydderiblanding over din hjemmelavede pizza. Er du til trøffel, bør du unde dig selv at hælde et par dråber af vores ekstra jomfru olivenolie med hvid trøffel over den færdige pizza før servering.

Se her i videoen vores bud på hjemmelavet pizza med kartoffel og rosmarin. Pizzaen i videoen vinder helt sikkert ikke en skønhedskonkurrence, men den smager himmelsk.

Gode tips, når du laver hjemmelavet pizza

Du kan benytte en pizzasten, når du bager hjemmelavet pizza. Det giver en god bage-temperatur og en mere sprød bund. Når du laver dejen, kan du bruge den melblanding, som du har bedst erfaring med. Det kan være lidt grovere mel eller langtidshævet dej.

Der findes jo et væld af forskellige pizzaer. I Det italienske køkken er vi mest til de helt simple pizzaer, der kun består af få, men gode råvarer. Vi er fx vilde med klassikeren over dem alle: Pizza Margherita – se vores opskrift her. En anden favorit-pizza hos os er Pizza Marinara – se vores opskrift her, der er en utrolig enkel, men også yderst smagfuld pizza.

Gode vintips: I Italien ledsages pizza ofte af øl, men du kan selvfølgelig også sagtens drikke vin til. Vi kan anbefale rosévine fra vingården La Fusina i Piemonte. Foretrækker du et glas rødvin, så prøv Barbera d’Alba DOC fra samme vinhus. Du kan også se vores udvalg af gode italienske vine her.

Clock Icon 30

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Roma

OPRINDELSE

Ingredienser

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Lun vandet i en gryde til det er håndvarmt.

2. Rør gær og salt ud i vandet.

3. Tilsæt halvdelen af olivenolien.

4. Kom melet i blandingen og rør/ælt dejen til den er smidig.

5. Stil dejen til hævning til den har nået ca. dobbelt størrelse. Her kan du vælge at dele dejen i de portioner, du ønsker, eller lade dejen hæve samlet og lave portionerne bagefter.

6. Kom mel på bordet. Rul og træk dejen ud til en pizzabund.

7. Skær kartoflerne i skiver og læg dem på pizzaen.

8. Drys rosmarin og lidt salt over pizzaen.

9. Kom evt. nogle dråber olivenolie over pizzaen.

10. Bag i forvarmet ovn ved ca. 225 grader i 10-12 minutter.

11. Pizzaen er klar, når den er gylden i kanten.