Lady & Vagabondens spaghetti med kødboller

Lady & Vagabondens spaghetti med kødboller

Udgivet:

Spaghetti med kødboller og romantik fra Disney

Er du klar med den rødternede dug, italiensk sommervarme og violinsang med to lys på et bord? Kom så, sommer!

Her er vores opskrift på den legendariske spaghetti med kødboller. Som alle andre italienske opskrifter, er det råvarerne, der er altafgørende for den sublime oplevelse. Du kommer langt med en god olivenolie og en smagfuld balsamico. Husk, at vi har langt det meste, som gør at du med denne ret kan drømme dig ned under sydlige himmelstrøg. Vejret er vi dog ikke herre over.

Et godt tip fra køkkenet: noget der virkelige kan højne din ret er at bruge tomater af rigtig god kvalitet. Vi har blandt andet de fantastiske San Marzano tomater i vores sortiment.

Clock Icon 40

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Abruzzo

OPRINDELSE

Ingredienser

500 g. spaghetti kogt al dente.

1 løg – finthakket

2 fed hvidløg – finthakket

1/2 tsk chili

2 tsk oregano

2 dåser flåede tomater. Vi anbefaler vores lækre flåede tomater fra den italienske top producent Solania Srl

1 håndfuld frisk basilikum – grofthakket

1 spsk balsamico. Her kan du med fordel bruge vores lækre balsamico fra familievirksomheden Guerzoni nær Modena i Emilia Romagn

Salt/peber

2 spsk Olivenolie. Vi anbefaler vores klassiske olivenolie fra topproducenten Marfuga

500 gr hakket oksekød

1 1/2 tsk salt

1 æg

1 løg – fintrevet/finthakket

1 fed hvidløg – fintrevet/finthakket

1 dl rasp

75 gr friskreven parmesanost

1 Kvist rosmarin – finthakket

1 håndfuld basilikum – grofthakket

Peber

Olivenolie til at stege i

Fremgangsmetode

Sådan gør du

Sauce

1. Hæld 2 spsk olivenolie i en gryde. Sauter løg og hvidløg.

2. Tilsæt oregano, chili og dåsetomater

3. Kog op og lad saucen simre under låg i en time gerne to

4. Tilsæt balsamico, basilikum. Smag til med salt og peber.

Kødboller

1. Mens tomatsaucen simrer, laves kødbollerne

2. Tilsæt salt, og rør farsen sej

3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen ensartet

4. Lad den hvile 1/2 time

5. Form farsen til kødboller

6. Steg dem brune i olivenolie på en dyb pande

7. Tilsæt tomatsaucen

8. Lad det simre

9. Smag til med salt og peber

10. Anret pasta med kødboller og tomatsauce. Pynt med frisk basilikum og friskreven parmesanost