Langtidsbagte tomater – en smagfuld og intens delikatesse
Udgivet:
Intense bagte tomater til din madlavning
Vi elsker tomater og en dejlig måde at anvende dem på er at langtidsbage dem i ovnen. Så får du de skønneste, intense tomater, der smager helt fantastisk. De kan bruges i mange madretter. Tomaterne er lækre i fx salater, pastasalat, som tilbehør til kød og fisk, i sandwich, til antipasti eller blot som en smagfuld snack.
Gode tips, når du laver langtidsbagte tomater
Du kan bage tomater i ovn på mange måder. Du kan krydre tomaterne med de urter og/eller krydderier, du foretrækker. Mulighederne er mange. Ligeledes kan du variere bagetiden, så du kan tage tomaterne ud af ovnen, når du synes, de er allerbedst.
Du kan også bruge forskellige slags tomat-sorter. Vi synes, at de bedste tomater er små til mellemstore tomater. Det er vigtigt at bruge en ekstra jomfruolivenolie af god kvalitet. Ekstra jomfru olivenolier er mange forskellige ting, og nogle typer olie er særligt anvendelige til bestemte formål. Vi har skrevet en guide til dig, så du finder den helt rigtige olie: Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?
Vi laver tit en stor portion langtidsbagte tomater og opbevarer dem i køleskabet (dækket med ekstra olivenolie), indtil de er spist – og det bliver de altid i løbet af ganske få dage.
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser