Pasta Alfredo med Tagliatelle og Parmaggiano Reggiano

Pasta Alfredo med Tagliatelle og Parmaggiano Reggiano

Udgivet:

Opskrift på Pasta Alfredo

Pasta Alfredo er en af de helt store klassikere i Det Italienske Køkken. Den er på mange måder indbegrebet af, hvad der kendetegner en italiensk klassiker: Lynhurtigt lavet og med ganske få ingredienser.

Vi har sagt det før, og siger det igen: Når du kun bruger ganske få ingredienser, så er det virkelig kvaliteten af det du bruger, som løfter retten. Og med Pasta Alfredo er det på ingen måde en undtagelse. Du kan i øvrigt variere grundopskriften nærmest ud i det uendelige. Retten er uden kød i sig selv, men du kan fx tilsætte kylling, ligesom du kan lege med, hvilke krydderier der skal bruges.

Til denne ret anbefaler vi vores tagliatelle med æg, men prøv eventuelt også at lave den med den vores Stringozzi al Limone. Så får du det lækreste tvist af citron til retten. Og så er der osten. Der findes mange varianter i køledisken - men kun en ost er den rigtige til denne klassiker: Parmaggiano Reggiano. Parmigiano Reggiano er en lagret, fastmodnet ost, der er blevet produceret gennem århundreder med de samme få ingredienser: Mælk, salt og osteløbe. Osten kan modnes op til fire år. Jo længere osten modner, jo mere intens bliver den i smagen.

Clock Icon 15

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Lazio

OPRINDELSE

Ingredienser

400 g tørret pasta. Vi foreslår Tagliatelle med æg fra Umbrien.

100 g smør.

Frisk timian.

2 fed hvidløg.

Minimum 100 g Parmigiano Reggiano – gerne meget mere.

Salt og friskkværnet peber.

Evt. 3-5 valnødder.

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Varm en pande op - og tilsæt smør, timian og 2 hele fed hvidløg. Brun det af, til blandingen har en let gylden farve.

2. Tilsæt rigelige mængder revet Parmigiano Reggiano og 2 spiseskeer af kogevandet fra pastaen.

3. Rør det hele til en cremet sauce med et piskeris. Tilsæt eventuelt mere kogevand.

4. Smag til med salt og friskværnet peber.

5. Tilsæt pasta til panden og vend det rundt i ostesaucen og servér med det samme.

6. Drys evt. med en smule hakket valnød.

7. Buon Appetito!