Pizza marinara – smagfuld pizza opskrift

Pizza marinara – smagfuld pizza opskrift

Udgivet:

Enkel og klassisk pizza marinara fra Napoli

Vi elsker pizza i Det italienske køkken. Når vi er i Italien, står den både på de skønne håndpizza’er – pizza a taglio – til en hurtig frokost, og de romerske pizzaer om aftenen på en af byens larmende og rustikke pizzeriaer. Vi er ret vilde med de romerske pizzaer, der er meget tynde og sprøde og fås i diverse varianter.

Nu er vi jo ikke i Italien hele tiden, så når trangen til pizza melder sig herhjemme, er der som regel hjemmelavet pizza på menuen. Og hjemmelavet pizza er et hit hjemme hos os. Det tager lidt tid, når vi selv laver dejen, men glæden over at bide i et stykke friskbagt pizza, der lige kommer ud af ovnen, opvejer til fulde indsatsen.

Hvad angår pizza-repertoiret så har vi forskellige favoritter. En af dem er den helt enkle og klassiske pizza marinara. Den består af ganske få ingredienser, men er alligevel meget smagfuld. De få ingredienser gør også at hver enkelt ingrediens virkelig kommer til sin ret, og man kan smage de enkelte ingredienser. Det er vigtigt, at bruge en god ekstra jomfru olivenolie.

Har du tid, kan du selv lave pizzadejen. Hvis det skal gå hurtigt, kan du købe den.

Gode tips til at lave pizza marinara perfekt

Pizza marinara er en enkel pizza, der kan tilpasses den enkelte. Traditionelt set er pizzaen også populær med f.eks. ansjoser, oliven eller frisk basilikum. Du kan slippe fantasien løs og lave din helt egen variant.

Vintip: Til denne hjemmelavede pizza marinara anbefaler vi Barbera D’Alba fra den lille familievingård La Fusina i Piemonte. Rødvinen er lavet på 100% Barbera og går rigtigt fint til en smagfuld ret som denne. Et alternativ er den skønne rosévin Langhe Rosato, der også er fra La Fusina. Alternativt, så kan du udforske vores spændende udvalg af italiensk vin fra mindre vingårde.

Vidste du i øvrigt, at Det Italienske Køkken har en YouTube-kanal med mange forskellige videoer? Her kan du finde en masse ny inspiration til dit køkken. Besøg vores YouTube-kanal her.

Clock Icon 90

MINUTTER

Person Icon 3

PERSONER

Italian Flag Icon Napoli

OPRINDELSE

Ingredienser

500 gram hvedemel

3 dl. lunkent vand

25 gram gær

1 tsk. salt

2-3 spsk. ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler vores ekstra jomfru olivenolie klassisk fra Marfuga

400 gram tomat. Vi anbefaler tomatpuré fra Fratelli D’Acunzi

3-4 fed hvidløg (alt efter smag)

1-2 peperoncino eller chili (alt efter smag)

Ca. 1,5 dl. ekstra jomfruolivenolie

1 tsk. salt

Oregano

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt og olivenolie.

2. Bland melet i og rør eller ælt dejen til den er smidig og let klæbrig.

3. Lad dejen hæve til ca. dobbelt størrelse (gerne i en skål, dækket med et klæde). Tip: Udskift evt. 100 gram hvedemel med 100 gram rug- spelt- eller fuldkorn.

4. Del nu dejen i 3-4 portioner og rul hver enkelt ud på et meldrysset bord. Her kan du evt. anvende durum mel.

5. Når dejen har den tykkelse, du ønsker, sætter du pizzaen på et stykke bagepapir, så bliver den lettest at håndtere.

6. Skær hvidløg i små stykker.

7. Kom tomatsauce og hvidløg på pizzaen. Drys lidt salt og oregano på og fordel lidt olivenolie på pizzaen.

8. Sæt pizzaen i forvarmet ovn (evt. på pizzasten) ved ca. 225 – 230 grader og bag i ca. 10 – 12 min. til pizzaen bliver gylden i kanterne. Brug evt. en pizzaspade.