Pesto & Tapenade

Filter

    Pesto fra Ligurien i Norditalien

    I Det italienske køkken er vi stolte over at repræsentere familievirksomheden Alberti fra den norditalienske region Ligurien. Vi har valgt den røde Pesto Rosso og den grønne Pesto Ligure. Den grønne pesto er inspireret af den klassiske Pesto Genovese, der stammer fra Ligurien. Pesto Genovese er bl.a. fremstillet af Basilikum Genovese DOP, Parmigiano Reggiono DOP, Grana Padano DOP, Pecorino DOP, pinjekerner, hvidløg og ekstra jomfru olivenolie. Det er ikke tilfældige råvarer, der bruges i en kvalitetspesto. Det er det bedste af det bedste. Det skal være de bedste råvarer og i de rette mængder.

    Tapenader i højeste kvalitet

    Tapenader med sorte oliven, grønne oliven og artiskok og den lettere pikante tomatsalsa er lækre på et stykke godt italiensk brød, en bruschetta. De egner sig også til at smøre i sandwich eller blande med en omgang pasta. Trøffelsalsaen er eventyrlig både på en bruschetta eller i en pasta. Den er også stærkt vanedannende som tilbehør til æggeretter og til en god bøf. De soltørrede tomater i ekstra jomfruolivenolie er en klar favorit på tapas/antipasti bordet. Går godt sammen med f.eks. oste eller i en sandwich. Kan også bruges i en salat eller pastaret. Tapenader, salsaer og de soltørrede tomater i ekstra jomfruolivenolie er fra olivenolieproducenten Marfuga i Umbrien. Det er en familievirksomhed, der har fremstillet olivenolie i 200 år.