Fri fragt ved køb over 499 kr Man - Fre 09-12: (+45) 60 51 82 46
 Vi pakker i dag - bestil inden: 
091825s
 
Logo
Cart
Cart
Min kurv0,00 kr. 
Empty cart Ingen varer i kurven

Lasagnette med Penne og Datterino-tomater

Lasagnette med Penne og Datterino-tomater

Velsmagende lasagnette for alle

Hvis du er en af dem, der synes, at hjemmelavet lasagne godt kan være en lidt omstændig omgang at producere, så er her en lækker genvej med en opskrift på en italiensk variant. Lasagnette har en anden tekstur men næsten den samme fantastiske smag som den klassiske lasagne. En stor fordel ved lasagnette er, at den er meget nemmere at lave – for du vender bare kødsaucen med den tørrede pennepasta og hælder bechamelsauce over hele retten, inden fadet skal i ovnen.

Som altid er det råvarerne, der løfter din ret – og her er det især de flåede Datterino-tomater, som bringer lasagnetten til nye højder. Datterino-tomaten er kraftig og krydret, og den kommer virkelig til udtryk her. Det er vigtigt, at du laver din egen bechamelsauce. Den smager flerfoldigt bedre end morney-saucen fra supermarkedet, og den er utrolig nem at lave.

90
Minutter
4
Personer
Bologna
Oprindelse

Ingredienser

  • Olivenolie (Vi anbefaler Marfuga klassisk olivenolie)
  • 2 Løg
  • 4 fed hvidløg
  • Tørret basilikum og timian
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dl rødvin
  • 2 dåser flåede Datterino-tomater (eller en anden variant. Retten er dig suveræn med Det Italienske Køkkens egne flåede Datterino-tomater)
  • 5 dl oksebouillon
  • 500 gram Penne-pasta (Vi anbefaler vores egen pasta fra Umbrien)
  • Frisk Parmesanost
  • ↓ Bechamelsauce
  • 2 spiseskefulde smør
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 4 dl sødmælk
  • Salt
  • Friskrevet muskatnød

Brug for ingredienser?

Se flere

Fremgangsmetode

Sådan gør du

  • Hak løget og lad det simre i olien i et par minutter.
  • Tilsæt så finthakket hvidløg, basilikum og timian.
  • Tilsæt kødet og rør rundt/hak til det er brunt.
  • Tilsæt rødvin, Datterino-tomater & bouillon.
  • Lad kødsaucen simre et godt stykke tid, mindst en halv time.
  • Nu skal bechamelsaucen laves. Smelt smørret og pisk melet i.
  • Tilsæt mælken under omrøring og pisk det hele indtil saucen er jævn uden klumper.
  • Smag til med salt og muskatnød.
  • Tænd ovn på 225 grader.
  • Fordel den tørrede Penne-pasta i et ovnfast fad.
  • Fordel kødsaucen over og vend det hele godt sammen.
  • Hæld bechamelsauce over og godt med revet parmesan over.
  • Bag retten i ovnen i 30-40 minutter indtil penne-pastaen er mør. Læg eventuelt lidt stanniol over retten halvvejs, så osten ikke bliver brændt helt af.
ti-star-trustpilot-fti-star-trustpilot-fti-star-trustpilot-fti-star-trustpilot-fti-star-trustpilot-h
FREMRAGENDE
På basis af 60 bedømmelser