Lasagnette med Penne og Datterino-tomater

Lasagnette med Penne og Datterino-tomater

Udgivet:

Velsmagende lasagnette for alle

Hvis du er en af dem, der synes, at hjemmelavet lasagne godt kan være en lidt omstændig omgang at producere, så er her en lækker genvej med en opskrift på en italiensk variant. Lasagnette har en anden tekstur men næsten den samme fantastiske smag som den klassiske lasagne. En stor fordel ved lasagnette er, at den er meget nemmere at lave – for du vender bare kødsaucen med den tørrede pennepasta og hælder bechamelsauce over hele retten, inden fadet skal i ovnen.

Som altid er det råvarerne, der løfter din ret – og her er det især de flåede Datterino-tomater, som bringer lasagnetten til nye højder. Datterino-tomaten er kraftig og krydret, og den kommer virkelig til udtryk her. Det er vigtigt, at du laver din egen bechamelsauce. Den smager flerfoldigt bedre end morney-saucen fra supermarkedet, og den er utrolig nem at lave.

Clock Icon 90

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Bologna

OPRINDELSE

Ingredienser

Olivenolie (Vi anbefaler Marfuga klassisk olivenolie)

2 Løg

4 fed hvidløg

Tørret basilikum og timian

400 g hakket oksekød

1 dl rødvin

2 dåser flåede Datterino-tomater (eller en anden variant. Retten er dig suveræn med Det Italienske Køkkens egne flåede Datterino-tomater)

5 dl oksebouillon

500 gram Penne-pasta (Vi anbefaler vores egen pasta fra Umbrien)

Frisk Parmesanost

↓ Bechamelsauce

2 spiseskefulde smør

2 spiseskefulde hvedemel

4 dl sødmælk

Salt

Friskrevet muskatnød

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Hak løget og lad det simre i olien i et par minutter.

2. Tilsæt så finthakket hvidløg, basilikum og timian.

3. Tilsæt kødet og rør rundt/hak til det er brunt.

4. Tilsæt rødvin, Datterino-tomater & bouillon.

5. Lad kødsaucen simre et godt stykke tid, mindst en halv time.

6. Nu skal bechamelsaucen laves. Smelt smørret og pisk melet i.

7. Tilsæt mælken under omrøring og pisk det hele indtil saucen er jævn uden klumper.

8. Smag til med salt og muskatnød.

9. Tænd ovn på 225 grader.

10. Fordel den tørrede Penne-pasta i et ovnfast fad.

11. Fordel kødsaucen over og vend det hele godt sammen.

12. Hæld bechamelsauce over og godt med revet parmesan over.

13. Bag retten i ovnen i 30-40 minutter indtil penne-pastaen er mør. Læg eventuelt lidt stanniol over retten halvvejs, så osten ikke bliver brændt helt af.