
Balsamico løg til vegetariske retter eller kød
Vi er ret vilde med denne klassiker. Det er en skøn og meget smagfuld vegetarisk ret. Den kan serveres som tilbehør til fx kødretter. De ovnbagte løg er også lækre i en sandwich, som tilbehør til et bord med antipasti, i en burger eller på en rugbrødsmad med roastbeef eller leverpostej.
Opskriften består af ganske få ingredienser, og derfor er det også her utrolig vigtigt at bruge råvarer af god kvalitet. Det kan smages i det endelige resultat.
En god balsamico-eddike kan virkelig gøre forskellen. Udforsk vores fantastiske udvalg af balsamico.
Ingredienser
- Ca. 800 gram løg
- 250 ml balsamico-eddike. Vi anbefaler Aceto di Modena IGP ”I Travasi” Verde fra Aggazzotti
- Lidt salt.
Fremgangsmetode
Sådan gør du
- Rens og skær løgene i tynde skiver (Alternativt kan du også lave dem som løgbåde).
- Kom løgringene i et ovnfast fad.
- Hæld balsamicoen over løgene og salt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 75 minutter.
- Vend af og til løgene i balsamicoen.
- Når balsamicoen er så godt som fordampet, er løgene klar.
- Lad dem køle af, og de er klar til servering.

Gode tips, når du laver ovnbagte løg i balsamico
Opskriften er jo ikke en selvstændig madret – det er lækkert tilbehør til rigtig meget mad. Er der en rest tilbage, kan du komme den i en beholder og opbevare den i køleskab et par dage. Løgene er en lækkerbisken til frokosten næste dag.
Du kan bruge forskellige løg fx zittauerløg, skalotteløg eller rødløg. Du kan bruge en variant eller blande dem som det passer dig.