Scaloppine al limone – en italiensk klassiker
Udgivet:
Velsmagende Scaloppine med citron
Scaloppine al limone – kalvekøds-skiver med citron – er en velsmagende klassisk italiensk hovedret. Den berømte italienske kok Giorgio Locatelli fortæller i sin bog Made in Italy, at da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet i 1960’erne, blev scaloppine ret populær, fordi den er nem og hurtig at tilberede, og så smager kødretten ganske vidunderligt. Altså en form for smagfuld luksus fastfood. Locatelli har i mange år drevet restauranten La Locanda i London.
Og Locatelli har ret. Scallopine er en lækker ret, der er rimelig hurtig og nem at lave. Vi køber kalvekødet hos vores lokale slagter. Vi beder ham banke skiverne let med den flade side af kødøksen.
Gode tips, når du laver scaloppine al limome
Når du skal krydre kødet, kan du vælge at komme salt og peber i melet, som du vender kødet i, eller du kan krydre kødet, når det steges.
Server dine favorit-grøntsager til scaloppine al limone eller lav en god salat. Vi elsker at spise stegte kartofler til retten eller broccoli, der er stegt på en pande med ekstra jomfruolivenolie, masser hvidløg og peperoncino. Ekstra jomfru olivenolier er mange forskellige ting, og nogle typer olie er særligt anvendelige til bestemte formål. Vi har skrevet en guide til dig, så du finder den helt rigtige olie: Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?
Scaloppine findes i mange varianter. Den kan bl.a. laves med hvidvin, med Marsala og med svampe.
Buon appetito.
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser