Scaloppine al limone – en italiensk klassiker

Scaloppine al limone – en italiensk klassiker

Udgivet:

Velsmagende Scaloppine med citron

Scaloppine al limone – kalvekøds-skiver med citron – er en velsmagende klassisk italiensk hovedret. Den berømte italienske kok Giorgio Locatelli fortæller i sin bog Made in Italy, at da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet i 1960’erne, blev scaloppine ret populær, fordi den er nem og hurtig at tilberede, og så smager kødretten ganske vidunderligt. Altså en form for smagfuld luksus fastfood. Locatelli har i mange år drevet restauranten La Locanda i London.

Og Locatelli har ret. Scallopine er en lækker ret, der er rimelig hurtig og nem at lave. Vi køber kalvekødet hos vores lokale slagter. Vi beder ham banke skiverne let med den flade side af kødøksen.

Gode tips, når du laver scaloppine al limome

Når du skal krydre kødet, kan du vælge at komme salt og peber i melet, som du vender kødet i, eller du kan krydre kødet, når det steges.

Server dine favorit-grøntsager til scaloppine al limone eller lav en god salat. Vi elsker at spise stegte kartofler til retten eller broccoli, der er stegt på en pande med ekstra jomfruolivenolie, masser hvidløg og peperoncino. Ekstra jomfru olivenolier er mange forskellige ting, og nogle typer olie er særligt anvendelige til bestemte formål. Vi har skrevet en guide til dig, så du finder den helt rigtige olie: Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?

Scaloppine findes i mange varianter. Den kan bl.a. laves med hvidvin, med Marsala og med svampe.

Buon appetito.

Clock Icon 30

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Milano

OPRINDELSE

Ingredienser

8 tynde og let bankede skiver kalvekød (gerne inderlår)

2 citroner

Hvedemel til at vende kødstykkerne i

En smule smør til at stege i

Ekstra jomfruolivenolie til at stege i. Vi anbefaler økologisk Trace Bio eller Klassisk fra Marfuga

Lidt salt og peber

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Skyl citronerne og pres saften ud af dem.

2. Kom hvedemel på en tallerken.

3. Vend kødstykkerne i melet. Tag kun så mange kødstykker af gangen, som der kan være på panden.

4. Vi steger kødet i halv olivenolie og halvt smør.

5. Smelt smørret og hæld olivenolien på panden.

6. Når fedtstoffet er varmt, kommer du det første hold kødstykker på panden.

7. Steg ved god varme et par minutter på hver side og krydr med salt og peber. Kom derefter kødstykkerne på et fad.

8. Fortsæt med at vende kødstykker i mel og steg dem.

9. Hold øje med, at der er rigeligt med fedtstof på panden og tilsæt eventuelt lidt mere.

10. Tag de sidste færdigstegte kødstykker af panden og læg dem på fadet

11. Hæld citronsaften på panden og lad saucen småkoge et par minutter.

12. Kom så kødstykkerne op i panden igen, og lad saucen simre lidt endnu.

13. Når saucen er cremet, er retten klar til servering.