Tomatsuppe med pasta – skøn italiensk opskrift

Tomatsuppe med pasta – skøn italiensk opskrift

Udgivet:

En tomatsuppe med bid

Vi er blevet ret vild med tomatsuppe med pasta i Det italienske køkken. Og retten står ofte på menuen hos os, for den er både utrolig smagfuld og samtidig nem og hurtig at lave.

Du kan lave tomatsuppe på mange forskellige måder. Vi holder meget at lave den med vores smagfulde flåede tomater fra Syditalien, der virkelig smager af solmodne tomater. Særligt de berømte San Marzano DOP tomater, som hæver retten til et helt nye højder. Du kan selvfølgelig også bruge almindelige flåede tomater på dåse eller friske tomater.

Vi laver tomatsuppen med små pastarør, så der kommer lidt fylde til retten. Du kan også bruge andre pastatyper, men en suppepasta fungerer særligt godt i retter, som spises med ske.

Gode tips når du laver tomatsuppe med pasta

Når du hælder suppen op i tallerkenen, kan du evt. drysse hakket frisk basilikum i suppen.

Hæld lidt god olivenolie i suppen og riv Pecorino Romano eller parmesan ost over.

Du kan servere et godt brød til eller grissini. Vores populære opskrift på focaccia brød er helt oplagt.

Clock Icon 40

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Køkkenet

OPRINDELSE

Ingredienser

1-2 løg

3-4 fed hvidløg

Ca. 800 gram tomater. Vi anbefaler vores hele flåede San Marzano DOP tomater

2 peberfrugter

2 gulerødder

Chili efter smag. Vi bruger ca. 1 tsk. tørret chili. Frisk chili egner sig også godt

1 grøntsagsbouillon-terning

Ca. 1 dl. fløde

250 gram suppepasta. Vi anbefaler vores suppepasta fra Pasta Romagna/La Fratini

Tørret basilikum, hvis tørret ca. 1 tsk

¾ – 1 ltr. vand

Ca. 1 dl. ekstra jomfru olivenolie til svitsning af grøntsager. Vi anbefaler vores ekstra jomfru olivenolie DOP Umbria Riserva fra Marfuga

Ca. 1 teskefuld salt

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Skær løg, hvidløg, peberfrugter og gulerødder i mindre stykker.

2. Kom olivenolie i suppegryden. Svits løg og hvidløg og kom de udskårne peberfrugter og gulerødder i. Tilsæt efter et par minutter chili og basilikum.

3. Hæld tomaterne i og lad det hele småkoge/simre i et par minutter.

4. Tilsæt vand og bouillonterning og salt retten.

5. Lad suppen koge til grøntsagerne er møre, og purer retten med stavblender eller lignende.

6. Når suppen er blendet, kommer du posen med suppepasta i og koger efter anvisning på posen.

7. Hvis du bruger vores suppepasta fra La Romagna/Pasta Fratini, skal de koge med i ca. 12 minutter.

8. Smag suppen til med salt.

9. Hæld lidt fløde i suppen og server suppen.