
En imponerende forret med Vitello Tonnato
Vitello Tonnato er vores absolutte favorit hvad angår italiensk antipasti. Kombinationen af det kolde kød og den forrygende tuncreme sender en direkte i den kulinariske himmel.
Det smukke ved retten er, at du næste kan bruge en hver form for kold kød – så rester fra grillen dagen før kan med et snuptag udvikle sig til den lækreste forret.
Det er vigtigt, at du bruger tun af god kvalitet – og den må meget gerne være i olivenolie. Det gør bare en afgørende forskel fra det noget flade og kedelige solsikkeolie. Hvis du ønsker, kan du servere vores focaccia brød til retten.
20
Minutter2
PersonerPiedemonte
OprindelseIngredienser
- Kalvefilet, kalvelårtunge, kalveinderlår, kalvetyksteg, roastbeef eller culotte af oksekød – meget gerne en kold rest fra dagen før
- Mayonnaise
- Tun i olivenolie. Vi anbefaler vores lækre tunfilet i olivenolie fra den lille familievirksomhed Alberti
- Ansjoser
- Capers
- Citron
- Eddike. Her kan du med fordel bruge vores økologiske og biodynamiske hvide eddike
- Capersbær
- Rucola-salat
Fremgangsmetode
Sådan gør du
- Hæld lidt af olivenolien fra tunkødet og fordel kødet i en skål med en gaffel. Lad en rest olie følge med.
- Tilsæt capers, ansjoser og lidt citronsaft.
- Blend det hele, så blandingen er ensartet
- Vend den blendede tunmos ned i mayonnaisen, og rør godt rundt til tunsovsen har en ensartet konsistens.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
- Skær kødet i fine skiver og læg det på en tallerken på lidt ruccola salat
- Fordel tunsovsen på kalvekødet
- Læg et par capers ovenpå tunen
- Du kan som en lækker prik over i’et servere vores populære foccacia til.