Vitello Tonnato – en klassiker

Vitello Tonnato – en klassiker

Udgivet:

En imponerende forret med Vitello Tonnato

Vitello Tonnato er vores absolutte favorit hvad angår italiensk antipasti. Kombinationen af det kolde kød og den forrygende tuncreme sender en direkte i den kulinariske himmel.

Det smukke ved retten er, at du næste kan bruge en hver form for kold kød – så rester fra grillen dagen før kan med et snuptag udvikle sig til den lækreste forret.

Det er vigtigt, at du bruger tun af god kvalitet – og den må meget gerne være i olivenolie. Det gør bare en afgørende forskel fra det noget flade og kedelige solsikkeolie. Hvis du ønsker, kan du servere vores focaccia brød til retten.

Clock Icon 20

MINUTTER

Person Icon 2

PERSONER

Italian Flag Icon Piedemonte

OPRINDELSE

Ingredienser

Kalvefilet, kalvelårtunge, kalveinderlår, kalvetyksteg, roastbeef eller culotte af oksekød – meget gerne en kold rest fra dagen før

Mayonnaise

Tun i olivenolie. Vi anbefaler vores lækre tunfilet i olivenolie fra den lille familievirksomhed Alberti

Ansjoser

Capers

Citron

Eddike. Her kan du med fordel bruge vores økologiske og biodynamiske hvide eddike

Capersbær

Rucola-salat

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Hæld lidt af olivenolien fra tunkødet og fordel kødet i en skål med en gaffel. Lad en rest olie følge med.

2. Tilsæt capers, ansjoser og lidt citronsaft.

3. Blend det hele, så blandingen er ensartet

4. Vend den blendede tunmos ned i mayonnaisen, og rør godt rundt til tunsovsen har en ensartet konsistens.

5. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.

6. Skær kødet i fine skiver og læg det på en tallerken på lidt ruccola salat

7. Fordel tunsovsen på kalvekødet

8. Læg et par capers ovenpå tunen

9. Du kan som en lækker prik over i’et servere vores populære foccacia til.