Kaninragout med San Marzano-tomater og oliven
Udgivet:
En suveræn & delikat ret
Da jeg var dreng, havde jeg en kanin der hed Guffe. Guffe havde et langt liv, og han blev begravet i haven i parcelhuset i Brøndbyøster.
I dag har jeg også jævnligt kanin. Men det er som regel kun få timer ad gangen, da jeg køber dem slagtet og bruger dem til denne formidable kaninragout. En ret, som bare emmer at Italiensk landkøkken.
Smagen er suveræn delikat, og jeg tror hemmeligheden er samspillet mellem citronskal- og saft og så den kraftige tomatsmag fra San Marzano-tomaterne. Umiddelbart en pudsig konstellation, men det spiller bare.
I Italien er kanin en ganske udbredt spise og en integreret del af mange regioners køkken. Jeg smagte kaninragout første gang på Sardinien i 2007, og har siden med jævne mellemrum lavet og forfinet retten. Her er mit bud på en opskrift – og hvis du stejler helt over at bruge kanin, kan du sagtens erstatte den med en god økologisk kylling. Men retten er altså bedst med kanin ...
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser