Pasta arrabbiata – lækker italiensk opskrift
Udgivet:
Hurtig og intens pasta arrabbiata
Den italienske ret pasta all’arrabbiata er nok en af de mest enkle og smagfulde pastaretter, der findes. Pasta arrabbiata er en typisk romersk ret, som er på menukortet på mange restauranter og trattoria’er i Rom. I Det italienske køkken er vi helt vilde med en lækker italiensk pasta arrabbiata. Den smager fantastisk, og så er den dejlig nem og hurtig at lave.
Pasta arrabbiata er som mange gode italienske retter ganske enkel, og der bruges få, men gode råvarer. Hver enkel ingrediens kommer til sin ret, og du kan virkelig smage, hvad der er i retten. Og ja, så smager den som de fleste italienske retter bare super godt.
Hvis du er i tvivl om hvordan, at du koger pasta til perfektion, så har vi skrevet en guide til dig: Sådan koger du pasta perfekt.
Gode tips til at lave pasta arrabbiata perfekt
Kom evt. lidt pastavand i sugoen for at samle retten. Du kan bruge mange forskellige pasta-typer til denne klassiske pastaret. I Rom serveres den ofte med penne – penne all’arrabbiata. Vi bruger som regel penne, men kan også finde på at lave retten med spaghetti, stringozzi eller tagliatelle.
Vintip: Til denne enkle og smagfulde ret anbefaler vi Barbera D’Alba fra den lille familievingård La Fusina i Piemonte. Rødvinen er lavet på 100% Barbera og går rigtigt fint til en kraftig ret som denne. Foretrækker du hvidvin, kan vi varmt anbefale Chardonnay Rafé fra vinhuset Cascina Gilli i Piemonte. Se vores udvalg af gode italienske vine.
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser