Pasta med sommertrøffel og salviesmør
Udgivet:
En delikat spise med en rig og lang historie
Vi kan lige så godt indrømme det – vi er vilde med trøffelprodukter i Det Italienske Køkken. Smagen af sommertrøffel og salviesmør i en simpel pastaret er en fantastisk spise med masser af dybde og elegance. Det bedste ved opskriften er, udover smagen, at den kun tager 20 minutter at lave.
Sommertrøflen er en delikat spise med en rig og lang historie, som også er fyldt med mystik. Trøfler er første gang nævnt for mere end 4000 år siden og blev for alvor populariseret under renæssancen, hvor kongen, Frans 1. af Frankrig, udmærkede og ærede den knoldformede svamp som en delikatesse for adelsfolk. I flere tusinde år kunne man ikke forstå, hvordan trøfler blev til og ligeledes om de overhovedet kunne dyrkes. Men det lykkedes faktisk at kultivere den underjordiske svamp i starten 1800-tallet.
I dag er trøfler mere tilgængelige. Her i Det Italienske Køkken har vi en del forskellige trøffelspecialiteter, som vi har håndplukket fra italienske familievirksomheder. Vi har blandt andet produkter fra Pagnani Tartufi, der anvender familiens hund til at opspore trøflerne.
Husk at brug gode råvarer af høj kvalitet – det er forskellen på et godt og et fantastisk måltid.
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser