Penne med tun, kapers og Taggiasca-oliven – en smagfuld pasta-ret

Penne med tun, kapers og Taggiasca-oliven – en smagfuld pasta-ret

Udgivet:

En smagsoplevelse af tun, kapers og oliven

Vi har spist denne skønne pastaret mange gange og i mange forskellige variationer. Vi har fået fat i nogle skønne kapers fra den lille syditalienske ø Pantelleria og sammen med vores smagfulde tomater fra Solania Srl og de uovertrufne Taggiasca-oliven bliver denne ret en utrolig dejlig smagsoplevelse.

Hvis du er i tvivl om hvordan, at du koger pasta til perfektion, så vi har skrevet en guide til dig. Du kan læse den her: Sådan koger du pasta perfekt.

Gode tips, når du laver penne med tun, kapers og Taggiasca-oliven:

Du kan naturligvis skrue op og ned for mængderne af kapers, oliven og tomater, så du får den ret, du allerbedst kan lide. Vi kan godt lide at lave denne ret med 2 dåser hakkede flåede tomater, da vi foretrækker, at der er meget tomat i pastasovsen. Men retten kan sagtens laves med blot en dåse tomater.

Det er utrolig vigtigt at bruge råvarer af god kvalitet for at få det bedst mulige resultat. Det gælder naturligvis også i denne ret. Vi bruger altid en pasta af høj kvalitet, en god ekstra jomfru olivenolie og kvalitetstomater. Vi har de skønneste special-importerede tomater i vores sortiment. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at kapers, tun og oliven er kvalitets-produkteter. Vi bruger de berømte og meget smagfulde Taggiasca-oliven (uden sten). Du kan selvfølgelig også bruge andre oliven-sorter.

Vin-tips: Til denne smagfulde ret vil vi anbefale den skønne hvidvin Rafé, der er en frugtagtig Chardonnay med milde blomsternoter og en afbalanceret syre. De skønne dråber er lavet på vingården Cascina Gilli i Piemonte.

Er du til en lidt kraftigere vin, vil den karakterfulde rosé Langhe Rosato DOC Trabuc fra vingården La Fusina i Piemonte gå godt sammen med retten. Se vores udvalg af gode italienske rødvine her.

Buon appetito.

Clock Icon 20

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Napoli

OPRINDELSE

Ingredienser

500 gram penne. Vi anbefaler penne fra La Romagna/Pasta Fratini

Ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler økologisk klassisk fra Marfuga

1 – 2 dåser hakkede flåede tomater. Vi anbefaler flåede tomater fra Solania Srl

2 dåser tun i olie

50 – 60 gram kapers

70 – 80 gram Taggiasca-oliven uden sten. Vi anbefaler Taggiasca-oliven fra Alberti i Ligurien

1 løg

2 fed hvidløg

Chili / peperoncino efter smag

Evt. nogle stilke bredbladet persille til at drysse over den færdige ret

Salt

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Pil løget og snit det fint.

2. Sæt pastavandet over.

3. Kom ekstra jomfru olivenolie på panden og kom løg, hvidløg og chili på panden, når olien er varm.

4. Når løget er gyldent, tilsættes tun, kapers og oliven.

5. Lad det snurre på panden ca. 5 minutter ved middel varme.

6. Kom tomaterne på panden. Rør rundt og lad sugo’en simre.

7. Salt pastavandet, når det koger og kom pastaen i gryden. Sørg for at røre rundt i pastaen undervejs og hold vandet kogende – der skal være liv i gryden.

8. Smag undervejs på sugo’en og salt efter behov.

9. Når pastaen er kogt, hælder du næsten al pastavandet fra. Bland sugo og pasta og en lillesmule af pastavandet, og retten er klar til servering. Pynt eventuelt med hakket bredbladet persille.