Grillede grøntsager med marinade - en italiensk klassiker

Grillede grøntsager med marinade - en italiensk klassiker

Udgivet:

Løft din servering med grillede grøntsager

Vi elsker grillede grøntsager med marinade. Det er simpelt, smagfuldt og sommerligt. Det er en ægte italiensk klassiker, der kan serveres som tilbehør til fx en god bøf eller grillet fisk. Grillede grøntsager kan også være en forret eller være en del af et fad med lækre antipasti.

Du kan bruge et væld af forskellige grøntsager – alt efter årstid og smag. I Italien serveres ofte grøntsager som aubergine, squash, peberfrugt, løg, fennikel, tomat, svampe og radicchio. Men egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser.

Vi har her lavet en klassisk tallerken bestående af aubergine, squash, løg og peberfrugt. Du kan selvfølgelig spise de grillede grøntsager, som de er. Eller, som vi har gjort, lave en enkel og smagfuld marinade, der hældes over grøntsagerne inden servering.

Et godt tip fra køkkenet: en god balsamico-eddike kan virkelig hæve din marinade til helt nye niveauer. Udforsk vores fantastiske udvalg af balsamico her.

Gode tips, når du laver grillede grøntsager

I denne opskrift har vi grillet grøntsagerne på grillen udendørs. Men du kan også grille grøntsagerne på en grill-pande på komfuret. Så retten kan laves året rundt.

Du kan evt pensle grøntsagerne med marinaden, før du griller dem.

Inden servering kan du evt. pynte med frisk hakket persille eller friske basilikum-blade.

Clock Icon 15

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Ukendt

OPRINDELSE

Ingredienser

2 - 3 friske løg

1 squash

1 aubergine

2 peberfrugter

3 spsk god ekstra jomfruolivenolie. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfru olivenolie Klassisk

2 spsk god balsamico-eddike. Vi anbefaler Aceto Balsamico di Modena IGP Oro

1 fed hvidløg

Lidt friskkværnet peber

Lidt salt

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Tænd op i grillen.

2. Skyl grøntsagerne. Skær løgene i halve. Fjern kernerne i peberfrugterne og skær dem i passende stykker.

3. Aubergine og squash skæres i skiver, der ikke er for tykke.

4. Når grillen er klar, lægges grøntsagerne på risten, pensel med lidt olivenolie og drys evt. lidt salt på.

5. Tilbered marinaden: Snit hvidløget fint. Hæld olivenolie og balsamico i en skål sammen med hvidløg, salt og peber. Rør rundt med en ske og lad den trække, mens du griller grøntsagerne.

6. Vend grøntsagerne af og til og tag dem af, når de er møre eller grillede, som du bedst kan lide dem.

7. Lad grøntsagerne køle lidt af og hæld marinaden over. Lad grøntsagerne trække lidt i marinaden før servering.