Pasta arrabbiata – lækker italiensk opskrift

Pasta arrabbiata – lækker italiensk opskrift

Udgivet:

Hurtig og intens pasta arrabbiata

Den italienske ret pasta all’arrabbiata er nok en af de mest enkle og smagfulde pastaretter, der findes. Pasta arrabbiata er en typisk romersk ret, som er på menukortet på mange restauranter og trattoria’er i Rom. I Det italienske køkken er vi helt vilde med en lækker italiensk pasta arrabbiata. Den smager fantastisk, og så er den dejlig nem og hurtig at lave.​

Pasta arrabbiata er som mange gode italienske retter ganske enkel, og der bruges få, men gode råvarer. Hver enkel ingrediens kommer til sin ret, og du kan virkelig smage, hvad der er i retten. Og ja, så smager den som de fleste italienske retter bare super godt.

Hvis du er i tvivl om hvordan, at du koger pasta til perfektion, så har vi skrevet en guide til dig: Sådan koger du pasta perfekt.

Gode tips til at lave pasta arrabbiata perfekt

Kom evt. lidt pastavand i sugoen for at samle retten. Du kan bruge mange forskellige pasta-typer til denne klassiske pastaret. I Rom serveres den ofte med penne – penne all’arrabbiata. Vi bruger som regel penne, men kan også finde på at lave retten med spaghetti, stringozzi eller tagliatelle.

Vintip: Til denne enkle og smagfulde ret anbefaler vi Barbera D’Alba fra den lille familievingård La Fusina i Piemonte. Rødvinen er lavet på 100% Barbera og går rigtigt fint til en kraftig ret som denne. Foretrækker du hvidvin, kan vi varmt anbefale Chardonnay Rafé fra vinhuset Cascina Gilli i Piemonte. Se vores udvalg af gode italienske vine.

Clock Icon 20

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Roma

OPRINDELSE

Ingredienser

500 gram pasta efter eget valg. Vi anbefaler penne fra La Romagna/Pasta Fratini

400 gram flåede eller hakkede tomater. Vi anbefaler tomater fra Solania Srl

3-4 fed hvidløg (eller efter smag)

1-2 peperoncino / chili (eller efter smag)

Ca. 1-1,5 dl. ordentlig ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler ekstra jomfru olivenolie Marfuga

Bredbladet persille (alternativt almindelig persille)

Salt – ca. 50 gram til pastavandet og lidt til sugoen

Revet Pecorino Romano eller parmesanost

Fremgangsmetode

1. Sæt pastavand over i en stor gryde, så der er rigeligt vand at koge i.

2. Hak hvidløg. Sæt pande på blus og kom olivenolie på panden.

3. Svits hvidløg og chili, og kom tomaterne på panden, før hvidløgene tager farve.

4. Salt pastavandet når det koger, og kom pastaen i. Rør i pastaen undervejs, så den ikke sætter sig fast i bunden af gryden.

5. Salt sugoen, der skal simre på blusse. Rør rundt undervejs.

6. Hak persillen fint og riv osten.

7. Når pastaen er kogt, hæld pastavandet fra og blander pastaen i sugoen på svagt blus. Bland pasta og sugo på blusset.

8. Servér straks retten. Kom den finthakkede persille på pastaen og evt. revet ost.