
En delikat spise med en rig og lang historie
Vi har de seneste uger bevæget os rundt i den lidt finere afdeling. Nu er det på tide at skifte kurs med en nem og jordnær ret. Til gengæld er smagen simpelthen himmelsk.
Første gang jeg stødte på kombinationen af karamelliserede løg og pasta, var naturligvis i Rom - på en af de utallige små restauranter, som byen har tusindvis af. Det var en fantastisk mundfuld, simpelthen.
Hjemme ved mine egne kødgryder har jeg forsøgt at tilføre retten noget umami ved hjælp af de soltørrede tomater, og det synes jeg virker fortræffeligt. Og prikken over i’et er som næsten altid den friskrevede Parmaggiano Reggiano.
NYHED!
Pasta Smagekasse
Få en fantastisk smagsoplevelse - hele 6
forskellige pasta med forskellige smage

6 SLAGS PASTA!
25
Minutter4
PersonerRom
OprindelseIngredienser
- 4 løg, skåret i ringe.
- 4 fed hvidløg.
- 1 tsk. chiliflager.
- 1 tsk. oregano.
- 1 ds. San Marzano-tomater. Vi anbefaler vores lækre tomater fra Solania SRL.
- 2 spsk. soyasauce.
- ½ glas soltørrede tomater i olie, hakket fin. Vi har et godt glas her.
- 500 gram pasta. Vi anbefaler Økologisk Stringozzi-pasta til denne ret.
- Olivenolie. Vi anbefaler Marfuga klassisk olivenolie.
- Balsamico. Vi anbefaler '3 drops' Balsamico Di Modena - 250 ml.
- Friskrevet Parmaggiano Reggiano.
Spar 25% - lige nu på råvarer til opskriften
Fremgangsmetode
Sådan gør du
- Varm en pæn sjat olivenolie op på en pande og steg løgene til de har taget lidt farve. Det tager ca. 5-7 minutter.
- Tilsæt lidt vand og nogle teskefulde balsamico og fortsæt stegningen i ca. 10 minutter. Tilsæt også lidt vand undervejs. På et tidspunkt er løgene gyldne og lækkert karamelliserede.
- Kog pastaen i rigeligt vand. Læs her, hvordan du koger pasta perfekt.
- Tilsæt hakket hvidløg, chili, oregano, soltørrede romater og San Marzano-tomater til løgblandingen, og lad det simre ca. 5 minutter. Husk og smag til med lidt salt.
- Bland det hele sammen med pastaen og servér rygende varmt med friskrevet Parmaggiano Reggiano på toppen. Pynt gerne med en smule grønt.