Foccacia med oregano & tomat – en lækker variant fra Puglia

Udgivet:
Opskrift på syditaliensk foccacia
Den traditionelle Foccacia er en italiensk klassiker med en karakteristisk smag af rosmarin. Foccacia er utrolig populært i det italienske køkken. Det skyldes, at den er super at bruge som sandwich med lækkert italiensk fyld – men foccacia kan også bruges som tilbehør til den “rigtige” mad. Når først du én gang har haft et af disse olierede fugtige brød i hånden, så bliver du formentlig – som os - afhængig af at lave hjemmelavet foccacia.
Foccacia kan varieres ud i det uendelige. Der skal ikke meget googleri til, før du finder en stormflod af opskrifter på denne italienske klassiker. Udstenede oliven i dejen - og eller kartofler i skiver, før brødet ryger i ovnen. Det er bare nogle af varianterne af foccacia. Ja, det er kun fantasien, der sætter grænser.
Den traditionelle foccacia kommer fra den norditalienske by Genoa. Med denne opskrift, skal vi et smut til det sydlige Italien, nærmere bestemt regionen Puglia. Her stammer foccacia med oregano og tomat nemlig fra.
Gode tips, når du bager foccacia
Din foccacia kan evt. fryses ned, når den er helt afkølet. Hos os er foccaciaen populær også på morgenbordet. Nemlig med hasselnøddecreme, da det smørbare chokoladepålæg går fantastisk med det saltede brød. Og så er foccacia et hit til vores tomatsuppe og til vores antipasti-bord. Eller helt enkelt til at dyppe i en af vores ekstra jomfru olivenolier.
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser