Foccacia med oregano & tomat – en lækker variant fra Puglia

Foccacia med oregano & tomat – en lækker variant fra Puglia

Udgivet:

Opskrift på syditaliensk foccacia

Den traditionelle Foccacia er en italiensk klassiker med en karakteristisk smag af rosmarin. Foccacia er utrolig populært i det italienske køkken. Det skyldes, at den er super at bruge som sandwich med lækkert italiensk fyld – men foccacia kan også bruges som tilbehør til den “rigtige” mad. Når først du én gang har haft et af disse olierede fugtige brød i hånden, så bliver du formentlig – som os - afhængig af at lave hjemmelavet foccacia.

Foccacia kan varieres ud i det uendelige. Der skal ikke meget googleri til, før du finder en stormflod af opskrifter på denne italienske klassiker. Udstenede oliven i dejen - og eller kartofler i skiver, før brødet ryger i ovnen. Det er bare nogle af varianterne af foccacia. Ja, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Den traditionelle foccacia kommer fra den norditalienske by Genoa. Med denne opskrift, skal vi et smut til det sydlige Italien, nærmere bestemt regionen Puglia. Her stammer foccacia med oregano og tomat nemlig fra.

Gode tips, når du bager foccacia

Din foccacia kan evt. fryses ned, når den er helt afkølet. Hos os er foccaciaen populær også på morgenbordet. Nemlig med hasselnøddecreme, da det smørbare chokoladepålæg går fantastisk med det saltede brød. Og så er foccacia et hit til vores tomatsuppe og til vores antipasti-bord. Eller helt enkelt til at dyppe i en af vores ekstra jomfru olivenolier.

Clock Icon 180

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Puglia

OPRINDELSE

Ingredienser

25 gram gær

375 gram durumhvedemel

750 gram hvedemel tipo 00

Ca 9 dl. vand

1 dl ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler økologisk ekstra jomfru olivenolie klassisk

2 spsk salt

Oregano

Cherrytomater. Vi anbefaler vores lækre cherrytomater på dåse fra Solania

Fremgangsmetode

Sådan gør du

1. Opløs gæren i ca. 3 dl. lunkent vand og ca. halvdelen af olivenolien.

2. Bland herefter med resten af vandet og mel og rør blandingen til en dej der virker lind.

3. Lad dejen hæve i 2 – 3 timer, indtil den har fået ca. dobbelt størrelse.

4. Kom dejen i et fad eller i en form med bagepapir.

5. Fordel resten af olivenolien på dejen. Drys salt og oregano på - og fordel cherrytomaterne jævnt hen over dejen.

6. Stil fadet i en forvarmet ovn på 225 grader.

7. Din foccacia skal stå i ovnen i 20-25 minutter, eller til det er helt gennembagt.

8. Foccacia kan serveres både kold og varm.