Lasagne med svampe, belugalinser & hasselnødder

Lasagne med svampe, belugalinser & hasselnødder

Udgivet:

Altid et stensikkert hit

Lasagne er en all time-klassiker i det italienske køkken. Den klassiske traditionelle lasagne er altid et stensikkert hit - men jeg ynder at lave masser af variationer over den.

Også gerne helt uden kød, som denne opskrift er et eksempel på. Lasagnen indeholder svampe, som tilfører retten masser af umami. Og linserne giver lasagnen et dejligt skud protein. Så selv i familier med store teenagebørn, er der mæthedsgaranti med denne ret. Husk også balsamicoen. Ligesom som med svampe, kan balsamico virkelig være med til at højne smagen i næsten enhver ret.

Hasselnødderne som topping (og som erstatning for de tomme kalorier som rasp fx er) er lidt af en genialitet. Det smager forrygende og er virkelig med til at give retten tyngde og mæthed. Og husk, at vi her i Det Italienske Køkken har verdens bedste hasselnødder.

Clock Icon 60

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Napoli

OPRINDELSE

Ingredienser

1 løg

3 fed hvidløg

400g svampe - fx markchampignon eller østershatte

3 spsk balsamico. Vi anbefaler '3 drops' Balsamico Di Modena - 250 ml

400 g frisk spinat

1 dåse beluga-linser

5 dl mælk

150 g revet mozzarella-ost

Skallen fra 1 økologisk citron

1 håndfuld frisk finthakket estragon

Salt og peber

To håndfulde hasselnødder. Vi anbefaler Ristede hasselnødder Piemonte IGP

Olivenolie. Vi anbefaler Marfuga ekstra jomfru olivenolie klassisk

400 g lasagneplader. Vi anbefaler vores lækre lasagneplader med æg fra Umbrien

Fremgangsmetode

Sådan gør du
  1. Hak hvidløg og løg fint og svits dem i en gryde med olivenolie til de er bløde - dog uden at de brunes
  2. Skær svampene i skiver og put dem i gryden sammen med balsamicoen
  3. Skyl spinaten og kom det i gryden og svits det hele til det er faldet sammen
  4. Tilsæt mælken under omrøring
  5. Tilsæt fintrevet citronskal, halvdelen af osten, estragon og belugalinser - og lad det hele koge sammen i ca 10 minutter. Hvis sovsen er for tynd herefter, kan du evt. jævne den en smule
  6. Smør et ildfast fad med smør
  7. Læg skiftevis sovs og lasagneplader i lag - det plejer at passe med ca. 3 lag lasagne med sovs imellem
  8. Drys resten af osten og finthakkede hasselnødder øverst
  9. Bag lasagne ved 180 grader varmluft i ca. En halv time til den er gyldenbrun