Saltimbocca alla romana med tagliatelle

Saltimbocca alla romana med tagliatelle

Udgivet:

Kalv & Parmaskinke

Alle veje fører som bekendt til Rom. Og det gælder åbenbart også opskrifterne i Det Italienske Køkken - for denne gang har vi kastet os over en klassisk romersk ret, nemlig skiver af kalv stegt med parmaskinke og salvie. Mums.

Direkte oversat betyder saltimbocca på dansk: “Springer i munden”. Og det kan jeg lige love for, at denne ret gør. Der er virkelig tale om et smags-bombardement, som folder sig ud på imponerende vis - trods den egentligt relativt enkle opskrift. Som altid, er kvaliteten af råvarerne afgørende. Heldigvis kan du finde mange af ingredienserne her i Det Italienske Køkken - bare få klik væk fra denne opskrift.

Clock Icon 40

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Rom

OPRINDELSE

Ingredienser

12 tynde skiver kalveinderlår

12 skiver parmaskinke uden fedtkant

Frisk salvie

Olivenolie til stegning - vi anbefaler klassisk økologisk olivenolie fra Marfuga

1 spsk balsamico - vi anbefaler Maestoso 'Prestigio' Balsamico Di Modena - 250 ml

1 dåse cherrytomater. Vi anbefaler cherrytomater fra Solani SRL

2 dl oksebouillon

500 g kogt pasta - til denne ret anbefaler vi vores delikate tagliatelle med æg

Frisk basilikum

Salt og peber

Fremgangsmetode

1. Bank kalvekødet fladt

2. Læg 1 skive Parmaskinke på hvert stykke sammen med 2-3 salvieblade og fold det hele sammen til en flad pakke

3. Krydr pakkerne med salt og peber og steg dem gyldne rigeligt olivenolie. Salvie kommer virkelig til sin ret når det får godt med olie

4. Hæld cherrytomaterne i en gryde sammen med bouillon og balsamico - og lad det hele koge lidt ind. Smag det til med salt og peber

5. Anret pasta med sauce på tallerkener og placér 3 kødpakker på hver tallerken