Spaghetti carbonara – skøn romersk opskrift
Udgivet:
Den enkle men smagfulde carbonara
Spaghetti carbonara er en skøn typisk romersk pastaret, der ofte er på menukortet på romerske spisesteder. Det er den i særdeleshed også hos os i Det Italienske Køkken. Den er enkel at lave, du skal bruge få ingredienser og så er den utrolig smagfuld.
Vi har denne autentiske opskrift på spaghetti alla carbonara fra restauranten Trattoria da Luigi i Rom, der ligger i det historiske centrum. Hermed kan du tage smagen af Rom med hjem i dit eget køkken og opleve hvorfor, at denne klassiske opskrift er vores absolut mest populære.
Gerardo Nardiello fra Trattoria da Luigi understreger, at spaghetti carbonara er en smagfuld og simpel ret, der rummer essensen af det romerske køkken. Det er en perfekt ret til en middag sammen med vennerne over et glas kølig italiensk hvidvin. Retten indgår her som en ”primo” i en typisk romersk middag med flere retter. Spiser man pastaretten som hovedret, kan man øge mængdeangivelsen med cirka en tredjedel.
Gode tips til at lave Spaghetti Carbonara perfekt
I Rom får man ofte spaghetti alla carbonara. Men du skal ikke bruge spaghetti til denne ret. Du kan også bruge andre slags pastatyper fx. bucatini, rigatoni eller fettucine.
Hvis du vil have et par brugbare tips om autentisk italiensk pasta-kogning, så læs vores blogindlæg: Sådan koger du pasta perfekt.
Buon appetito
MINUTTER
PERSONER
OPRINDELSE
Ingredienser