Spaghetti carbonara – skøn romersk opskrift

Spaghetti carbonara – skøn romersk opskrift

Udgivet:

Den enkle men smagfulde carbonara

Spaghetti carbonara er en skøn typisk romersk pastaret, der ofte er på menukortet på romerske spisesteder. Det er den i særdeleshed også hos os i Det Italienske Køkken. Den er enkel at lave, du skal bruge få ingredienser og så er den utrolig smagfuld.

Vi har denne autentiske opskrift på spaghetti alla carbonara fra restauranten Trattoria da Luigi i Rom, der ligger i det historiske centrum. Hermed kan du tage smagen af Rom med hjem i dit eget køkken og opleve hvorfor, at denne klassiske opskrift er vores absolut mest populære.

Gerardo Nardiello fra Trattoria da Luigi understreger, at spaghetti carbonara er en smagfuld og simpel ret, der rummer essensen af det romerske køkken. Det er en perfekt ret til en middag sammen med vennerne over et glas kølig italiensk hvidvin. Retten indgår her som en ”primo” i en typisk romersk middag med flere retter. Spiser man pastaretten som hovedret, kan man øge mængdeangivelsen med cirka en tredjedel.

Gode tips til at lave Spaghetti Carbonara perfekt

I Rom får man ofte spaghetti alla carbonara. Men du skal ikke bruge spaghetti til denne ret. Du kan også bruge andre slags pastatyper fx. bucatini, rigatoni eller fettucine.

Hvis du vil have et par brugbare tips om autentisk italiensk pasta-kogning, så læs vores blogindlæg: Sådan koger du pasta perfekt.

Buon appetito

Clock Icon 20

MINUTTER

Person Icon 4

PERSONER

Italian Flag Icon Roma

OPRINDELSE

Ingredienser

350 gram kvalitets spaghetti. Vi anbefaler Spaghetti fra Umbrien

En god ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler vores økologisk ekstra jomfru olivenolie klassisk fra Marfuga

150 gram guanciale (bacon af svinekæber – alternativt kan pancetta eller en god bacon bruges)

4 æg

50 gram revet parmesanost

50 gram revet Pecorino Romano ost

Sort peber

Salt

Evt en smule revet Pecorino Romano-ost til at drysse over retten

Fremgangsmetode

1. Sæt pastavandet over.

2. Skær bacon i tern og læg det i en stor pande med 2 skefulde olivenolie. Steg baconen.

3. Hæld æg, reven parmesan og Pecorino Romano-ost samt frisk kværnet sort peber i en skål og rør det sammen.

4. Når pastavandet koger, tilføj salt og hæld spaghetti i. Rør undervejs. Lad pastaen koge uden låg.

5. Når pastaen er kogt, hæld vandet fra, hæld pastaen på panden og bland den med baconen.

6. Og så er der, fortæller Gerardo, to muligheder: Enten hælder du æggeblandingen på panden og blander retten i cirka et minut på blusset. Eller også hælder du pastaen fra panden op i skålen med æg og blander retten der.

7. Server straks. Drys retten med revet Pecorino Romano-ost og friskkværnet sort peber.