Bruschetta opskrifter – klassisk italiensk antipasti

Bruschetta opskrifter – klassisk italiensk antipasti

Udgivet:

Bruschetta er kun afgrænset af fantasien

Er der noget bedre end en knasende sprød og velsmagende bruschetta med solmodne tomater, lidt hvidløg og masser af god ekstra jomfruolivenolie? Det er en perfekt start på et godt måltid eller på tapasbordet.

Vi har gennem årene nydt mange lækre bruschette på restauranter og pizzeriaer rundt omkring i Italien. Både serveret som forret på et af Roms larmende og charmerende pizzeriaer og på et fad med forskellige slags bruschetta’er som antipasti på vores favorit agriturismo i Toscana. Og bruschetta er også et hit hjemme hos os her i Danmark.

Bruschetta er en ganske simpel og enkel ret, der er hurtig at lave. Men hvad er det, der gør en god bruschetta til en himmelsk mundfuld? En bruschetta er både rustik og smagfuld, og så kan man virkelig smage de enkelte råvarer, der selvfølgelig skal være af god kvalitet.

Der findes et hav af bruschetta-varianter: Fra den helt simple blot med hvidløg, lidt salt og olivenolie til bruschettaer med diverse lækre tapenader og salsaer. For ikke at forglemme den klassiske bruschetta, der er vores favorit: Bruschetta al pomodoro – med tomat.

Her får du vores bud på et udvalg af lækre bruschette, som kan nydes til en aperitif, som forret eller på tapasbordet. Vores bruschetta opskrift er til 4 personer.

Et godt tip fra køkkenet: ekstra jomfru olivenolier er mange forskellige ting, og nogle typer olie er særligt anvendelige til bestemte formål. Vi har skrevet en guide til dig, så du finder den helt rigtige olie: Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?

Gode tips, når du laver bruschetta

Der er som sagt et væld af muligheder, når du laver bruschetta. Vi kan også anbefale vores pesto fra Ligurien, vores skønne sorte oliventapenade og den vanedannende trøffelsalsa fra Umbrien. Ja, faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser, når du skal designe din egen bruschetta. Sammen med bruschetta kan du servere en skål med Taggiasca-oliven og soltørrede tomater i ekstra jomfru olivenolie.

Se også vores udvalg af lækre italienske antipasti, hvis du mangler inspiration til tapas-bordet.

Vin-tips: Til bruschetta kan vi anbefale rosévinen Langhe Rosato DOC Trabuc fra vingården La Fusina i Piemonte og hvidvinen Rafé, der er en dejlig Chardonnay fra vingården Cascina Gilli i Piemonte. Se vores udvalg af italiensk vin fra mindre vingårde.

Clock Icon 10

MINUTTER

Person Icon 2-4

PERSONER

Italian Flag Icon Roma

OPRINDELSE

Ingredienser

Bruschetta med hvidløg og olivenolie

1 fed hvidløg

1 dl ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler vores økologiske ekstra jomfru olivenolie DOP Umbria

4 ristede brødskiver

Salt

Bruschetta med friske tomater og hvidløg

1 fed hvidløg

1 dl ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler vores økologiske ekstra jomfru olivenolie DOP Umbria

3 friske tomater

4 ristede brødskiver

Salt

Friske basilikum-blade

Bruschetta med mozzarella og friske tomater

200 gram mozzarella i skiver

1 frisk tomat

1 dl ekstra jomfru olivenolie. Vi anbefaler vores økologiske ekstra jomfru olivenolie DOP Umbria

4 ristede brødskiver

Salt

Friske basilikum-blade

Bruschetta tapenade og salsa

Tomat-salsa. Vi anbefaler vores smagfulde tomat-salsa fra Umbrien

Artiskok-tapenade. Du kan også lave tapenaden selv af vores økologiske artiskokker i jomfruolivenolie

4 ristede brødskiver

Evt. friske basilikum-blade

Fremgangsmetode

Sådan laver du bruschetta med hvidløg og olivenolie

1. Rist nogle skiver godt italiensk brød.

2. Pil hvidløget og fjern stilken i midten. Skær hvidløget over.

3. Gnid hvidløg på det ristede brød.

4. Hæld olivenolie over brødet og drys lidt salt over.

Sådan laver du bruschetta med friske tomater og hvidløg

1. Skær hvidløg og tomater i mindre stykker og kom i en skål.

2. Kom salt i, hæld olivenolie over og lad det trække. TIP: I stedet for at blande hvidløg sammen med tomaterne, kan du gnide hvidløg på det ristede brød, før du hælder tomater og olie på.

3. Rist brødet og kom blandingen på.

4. Pynt evt bruschetta’en med friske basilikum-blade.

Sådan laver du bruschetta med mozzarella og friske tomater

1. Læg skiver af ost og tomat på brødskiverne.

2. Sæt brødene i en forvarmet ovn på bagepapir ved 200 grader til osten smelter.

3. Tag brødskiverne ud og drys lidt salt på.

4. Hæld nogle dråber olivenolie over og pynt med basilikum. Server straks.

Sådan laver du bruschetta med mozzarella og friske tomater

1. Rist brød-skiverne.

2. Smør/fordel salsa/tapenade på brødskiverne.

3. Pynt evt. med frisk basilikum.